Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2022. 01. 17., hétfő
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Az év vállalkozója 2013.
A vállalkozó neve
Kovács József
Megye jelöltje
Veszprém megye
Cégnév
Pápai Asztalos Kft.
Bútoripar
A Pápai Asztalos Kft. az elmúlt negyedszázad alatt a világ egyik legismertebb székgyártó és -tervező cégévé vált, Kovács József tulajdonos 2013-ban kapott Év Vállalkozója díjat.

Részben egyedi tervezésű belsőépítészeti munkákat vállalnak, másrészt sportcsarnokokban, rendezvénytermekben, színházakban, közintézményekben szerelnek fel saját gyártású székeket, asztalokat, padsorokat, akusztikai burkolatokat. Németországban az elmúlt években hat színházfelújításban vettek részt, de Ausztriában, Dániában, Japánban, Oroszországban és az Egyesült Államokban is nyertek már komoly tendereket. Jelenleg egy újabb nagy siker kapujában állnak: másik két céggel együtt még versenyben vannak azért, hogy ők szerelhessék fel New Yorkban a 2001. szeptember 11-i terrortámadás helyszínén idén átadásra kerülő 9/11 Memorial Museum vetítőtermének székeit.


1953-ban született a Pápa melletti Takácsiban. Bognárnak tanult, később technikus lett. Tíz évig egy veszprémi szövetkezetben dolgozott, majd a pápai építőipari szövetkezet asztalosipari részlegét irányította. 1986-ban alakult meg az a szakcsoport, amelyből létrejött a Pápai Asztalos Kft. Felesége pedagógus, akivel közösen két gyermeket neveltek fel. Tervei szerint néhány éven belül a fiának adja majd át – stílszerűen – a cég ügyvezetői székét.


8500 Pápa, Kopja u. 11.
Tel.: +36/89/324-988, Fax: +36/89/310-170, www.papaiasztalos.hu, info@papaiasztalos.hu