Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2022. 01. 17., hétfő
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Az év vállalkozója 2014.
A vállalkozó neve
Németh Károly
Megye jelöltje
Veszprém megye
Cégnév
Baumeister Építőipari Kft.
Építőipar
Zircen született 1954.10.20-án, Balatonalmádiban éltek, édesapja 1989-ig a Veszprém megyei KPM főmérnöke volt, édesanyja adminisz- trátorként dolgozott.

Gimnáziumi tanulmányait a veszprémi Lovassy László Gimnáziumban végezte.1973-ban felvételt nyert a Budapesti Távközlési és Műszaki Főiskola útépítési és útfenntartási szakára. 1976-ban, a diploma megszerzése után a Magyar Aszfalt Kft-nél helyezkedett el, majd 1979-től a VÁÉV Mélyépítő Főüzemnél  építésvezetői  munkakörben dolgozott. A vállalat felszámolása után a KAZAMATA Kisszövetkezetnél mint műszaki vezető tevékenykedett, innen egyenes út vezetett a saját cég alapításáig 1992-ben.

A BAUMEISTER Kft-t 1992 év elején alapította tulajdonostársával, Károlyi Imrével, aki mint gépész üzemmérnök a víz-fűtés-lakatos részleget is vezeti, a mélyépítési és építészeti munkák felügyeletét pedig Németh úr maga végzi.

A cég székhelye Veszprémben a telephelye Fűzfőgyártelepen van.

A fő tevékenységi körük a mélyépítés, de mellette az épületgépészet és épületfelújítások is szerepet kaptak. A fizikai létszám az indulásnál hét fő volt, mely a mai napra elérte a harmincnyolc főt. A feladataikat kezdetben ketten látták el. Termelésük a kezdeti tízmilliós nagyságrendről négyszázmillió fölé emelkedett.

Az 1990-es években elsősorban gázvezeték építésekkel foglalkoztak, irányítása alatt készült települések Balatonalmádi, Balatonfűzfő, Balatonfüred, Pula, Hajmáskér, Nemesgörzsöny, Veszprém gázellátási munkáiban jelentős szerepet vállaltak. Munkái:

Székesfehérvár Palotai úti Penny Áruház külső közmű- útépítési, alapozási, parképítési  épületgépészeti, aVeszprémi, Ajkai, áruházak külső közműépítési munkái.
Sopron-Győr BAUMAX Áruházak alapozási, külső közmű és útépítési parképítési munkái.
Küngös, Csajág, Szentkirályszabadja szennyvízcsatornázási munkái.
Fűzfőgyártelep Nitrokémia Zrt. területén HVL I-II csatorna felújítási munkái, a kármentesítési munkák.
Veszprém, Ajka városok távhőhálózatának felújítási munkái.
Veszprém Óváros tér, Ranolder tér, Dubniczai Palota udvarának felújítási munkái
Balatonalmádi nagyfelületű útjavítások, csatorna építések, Szoborpark építése, Wesselényi strand  keleti szárny építési és a strand előtti sétány kivitelezése I-II ütem munkái.

A 90-es évek végétől bővítették profilukat magasépítési tevékenységgel.

2000-es években Veszprém városért tenni akarókkal alapította meg a Védegylet Veszprémért elnevezésű civil egyesületet. Első céljuk az volt, hogy legyen Veszprémben egy méltó 1956-os emlékmű, mely Veszprém mártír forradalmárának, Brusznyai Árpádnak is emléket állít. A megvalósításhoz szükséges anyagi feltételeket közadakozásból kellett előteremteni. Három  jótékonysági megyebál  kezdeményezője és főszervezője volt,  mely két rendezvényének 7.1 millió Ft bevétele nagy részt járult hozzá ahhoz, hogy 2008-ban Veszprémben felavathassák a Melocco Miklós által tervezett Brusznyai-szobrot.

A Veszprém Védegylet  tagjaként, a Város-Tér Kulturális Alapítvány kuratóriumának elnökeként fontos számára a közéleti szerepvállalás. Az alapítványhoz kapcsolódik: A Veszprém Országzászló felállítása, Mondolat 200 reprint kiadása, Brusznyai emléktábla, és a Devecseri vörösiszap károsultak támogatása.

Elismerései

Veszprém Városért Érdemérem, 2004
(Várkút felújítási munkáiért)

Veszprém Pro Meritis díj, 2006
(Szent Miklós szeg felújítási munkáiért)