Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2021. 12. 08., szerda
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Hírek
2021. február 18.

Országszerte újra kezdetét veszi a PÉNZ7 programsorozat

Magyarországon hetedik alkalommal indul el a PÉNZ7 köznevelési program mint pénzügyi és vállalkozói témahét. Kormányzati, civil és piaci szereplők példaértékű szakmai összefogással együtt vállalják az általános- és középiskolás gyermekek pénzügyi tudatosságának és vállalkozói kompetenciájának fejlesztését.

A program a Global Money Week és az European Money Week eseménysorozatokhoz is kapcsolódik. Hazánkban már több száz iskola regisztrált a programra, hogy több mint százezer diákhoz - több száz szakmai önkéntes támogatásával - játékos formában jussanak el a témahét során a pénzügyi és vállalkozói ismeretek – idén főként digitális megoldásokkal.

A PÉNZ7 megszervezésére az Emberi Erőforrások Minisztériumának projektirányítása mellett 5 társszervező, együttműködő szakmai partnerszervezet fogott össze: a Pénzügyminisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Pénziránytű Alapítvány, a Magyar Bankszövetség és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány.

 

A PÉNZ7 szervezői ezúton tisztelettel meghívják Önt a PÉNZ7 országos online nyitóeseményére, 2021. március 1-jén, hétfőn.

Az eseményen kezdetét veszi a témahét, emellett rövid előadások során megszólalnak a pénzügyi és vállalkozási kultúra fejlesztésének hazai szereplői, illetve a diákok is.

 

A nyitóesemény várható programja:

11:00 –12:15

Varga Mihály miniszterelnök-helyettes úr megnyitja a PÉNZ7 témahetet
Vezetői köszöntők/előadások a magyar pénzügyi és vállalkozási kultúrával és a kapcsolódó digitális oktatással kapcsolatban:

PM, EMMI, ITM, Pénziránytű Alapítvány, JAM, Magyar Bankszövetség

PÉNZ7 – diákprodukció
Ünnepélyes díjátadások:

Iskolai díjak
„A pénzügyi kultúra nagykövete” díjak

Helyszín:      Pénzügyminisztérium, Pénztárterem (online közvetítés)

A programon kizárólag előzetes írásbeli regisztráció alapján lehet részt venni, külön levélben küldjük a csatlakozáshoz szükséges linket!

Kérjük, hogy legkésőbb 2021. február 24-én, 16.00 óráig jelezzék részvételi szándékukat az okosanapenzzel@pm.gov.hu  címen.

 

Csatlakozzon a PÉNZ7 sajtónyilvános nyitóeseményéhez! Várjuk szeretettel!

 

Üdvözlettel:

 

A PÉNZ7 szervezői

 

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Pénzügyminisztérium
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Magyar Bankszövetség                       
Pénziránytű Alapítvány
Junior Achievement Magyarország Alapítvány

Vissza a főoldalra