Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2022. 01. 17., hétfő
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Hírek
2020. november 16.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Generációk közötti tudásátadás a szervezetekben _ Jó gyakorlatok – pályázat. Keressük a „Tudásbarát szervezet 2020” díj nyertesét

A Tehetség és Tudás Központ Alapítvány (TTKA), valamint a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány partnerségben pályázatot hirdet Generációk közötti tudásátadás a szervezetekben – jó gyakorlatok címmel. A díj nyertese elnyeri a Tudásbarát szervezet 2020 – díjat.
Egyre nagyobb kihívást jelent a generációk együttélése és menedzselése a munkahelyeken. Vannak munkahelyek, ahol 3-4 generáció dolgozik együtt. Cél az idősebb munkavállalók munkaképességének, motivációjának, egészséges önértékelésének fenntartása, erősítése, a fiatal munkavállalók sikeres integrációja, a tudás szisztematikus átadása a különböző nemzedékek, munkavállalók között, valamint a tudás szervezeten belüli megtartása.
A Tehetség és Tudás Központ Alapítvány fő tevékenységi területe a munkahelyi tudásmegosztás elősegítése, a generációk közötti híd építése előadások szervezésével, oktatással, képzéssel.
A SEED küldetése a magyarországi vállalkozói kultúra fejlesztése, a vállalkozók szakmai ismereteinek bővítése, a kisvállalkozások versenyképességének növelése, ezáltal a fenntartható gazdasági fejlődés előmozdítása, tudatos és hatékony vállalkozói magatartás népszerűsítése és fejlesztése.

A generációváltás komoly gond a kis- és nagyvállalatoknál egyaránt. Nagy szükség van az elméleti és a tapasztalati tudásátadás elősegítésre. Kevés vállalkozás, vállalat mondhatja el magáról, hogy ennek jól kialakult, szervezett keretei vannak.
Fokozottan igaz ez az agrárium területén. A generációváltás a mezőgazdasági vállalkozásoknak is az egyik égető problémája, hiszen az 55 év fölötti agrárvállalkozók aránya meghaladja az 50%-ot. Gyakran előfordul, hogy az idősebb és a fiatalabb korosztályok között nincs kommunikáció, és kurázsi kell ahhoz, hogy megteremtődjön a párbeszéd.

 

A pályázat kiírásával a cél a szemléletformálás, a képzés, valamint a pozitív példák és jó gyakorlatok terjesztésével együtt a kis-, közepes és nagyvállalatok, ösztönzése arra, hogy vessenek egy pillantást a működésükre, nézzék meg, milyen szinten van jelen a szervezetben a tudásátadás, és törekedjenek a tudásátadás szervezett keretek között történő megvalósítására. A pályázattal keressük a legjobb gyakorlatokat, példákat, amelyeket egy konferenciasorozat keretében az egymástól tanulás és a tudásmegosztás jegyében be is mutatunk majd.
A TTKA-SEED által meghirdetett pályázat nyílt rendszerű, bárki pályázhat, csupán előzetes regisztrációhoz kötött (lsd. online regisztrációs formanyomtatvány).


A pályázatra a regisztráció ingyenes,
Online regisztráció itt:
https://tudasbaratszervezet.ttk.seed.hu/user/register

A regisztrációt követően elküldjük a pályázati anyagot: a pályázat elkészítését segítő kérdéseket, az elbírálás szempontjait, adatkezelési nyilatkozatot.

A pályázat beküldési határideje: 2020. december 3.

További részletek az alábbi dokumentumban elérhetőek.

Vissza a főoldalra