Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2020. 07. 11., szombat
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Hírek
2020. február 24.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal felkérése az Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) kérdőív kitöltésére

A 2021-2027-es uniós programozási ciklus tervezési feladatainak egyik meghatározó pontja az Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) tervezése. A dokumentum elkészítése és a stratégia megvalósítása az új ciklusban az uniós források lehívásának a feljogosító feltétele.

Az S3 tervezés egyik célja azonosítani azokat az erősségeket és nagy potenciállal bíró fejlesztési területeket, amely alapján meghatározhatók az S3 prioritások. Hasonlóan a korábbi programozási időszakhoz, az S3 prioritásokhoz való illeszkedés elvárt cél lesz a jövőbeni pályáztatás folyamatában is.

Az előző S3 prioritásai alapvetően ágazati szinten jelölték a fejlesztési irányokat. Ehhez képest az új programozási időszakban az S3 prioritások sokkal inkább ágazatközi jellegűek lesznek, így a legfontosabb társadalmi-gazdasági-környezeti kihívásokat fedik majd le.

Az S3 prioritások tervezésnek kulcseleme az EDP (Entrepreneurial Discovery Process) folyamata, amelynek lényege a vállalkozói, egyetemi, kutatóintézeti szféra és a társadalmi szereplők minél szélesebb körének bevonása a tervezési folyamatba. Ennek egyik legfontosabb állomását képezi az alábbi online kérdőív kitöltése. A kérdőív az érintettek véleményét méri fel az alábbi fő területek mentén:

tervezett fejlesztési, beruházási irányok
együttműködési tervek
helyi, térségi erősségek, fejlesztési irányok, amelyek szükségesek Magyarország versenyképességének növeléséhez
a vállalkozási szektor modernizálásához szükséges területek

 

Közreműködésével Ön is tudja támogatni az EDP folyamat minél eredményesebb lebonyolítását.

 

http://kerdoiv.nkfih.gov.hu/limesurvey/index.php?sid=58753&lang=hu

 

Köszönjük, hogy a kérdőív kiküldésével segíti a NKFIH munkáját.

Vissza a főoldalra