Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2020. 08. 15., szombat
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Hírek
2019. május 15.

VOSZ küldöttgyűlés: a vállalkozói érdek az első!

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége a tegnapi napon tartotta éves rendes küldöttgyűlését. Tolnay Tibor, a szövetség tavaly megválasztott elnöke elsőként Demján Sándor egy évvel ezelőtti elvesztéséről emlékezett meg, méltatva a vállalkozói közösség erejét és összetartását, amely lehetővé teszi a szövetség további működését.

 Az elnök kifejtette, hogy a VOSZ érdekképviseleti és érdekvédelmi munkájában komoly sikereket tudott elérni: a 2017-18-as évek fenntarthatatlan béremelési kényszerét sikerült egy elfogadható szintre mérsékelni a 2019. és 2020. évekre, amely – a termelékenység növelésére koncentrálva - a magyar gazdaság és a hazai vállalkozók számára megteremti az esélyt a felzárkózásra, ugyanakkor meghagyja a lehetőséget a munkaerő megtartásához szükséges béremelésekhez. A szakminisztériumokkal és hatóságokkal – első sorban az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, a Pénzügyminisztériummal és a NAV-val – olyan szakmai együttműködés bontakozik ki, amely valós párbeszédet jelent a gazdasági szereplőkkel és amelynek eredményei a vállalkozói adó- és adminisztrációs terhek jelentős csökkenésében már most látszanak. A kamarával közösen megvalósuló Széchenyi Kártya Program 2018-ban magyar mikro- és kisvállalkozások tízezreinek segített forráshoz jutni, amely által összességében mintegy 260 milliárd forintos finanszírozással járult hozzá a magyar gazdaság rekord szintű növekedéséhez. Kulturális missziónkat is teljesítettük – hangsúlyozta az elnök –, hiszen a Prima Primissima mozgalom a VOSZ területi elnökeinek vezetésével minden megyében biztosította a magyar tudomány, oktatás, művészet és sport képviselőinek magas szintű elismerését.

A küldöttgyűlés díszvendége dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára volt, aki a hazai gazdaság helyzetéről és a  vállalkozásfejlesztés irányairól tartott előadást és - megköszönve az eddigi párbeszédet – elmondta, hogy a vállalkozók javaslataira a továbbiakban is számítanak.

 

 

Vissza a főoldalra