Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2019. 02. 16., szombat
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Hírek
2018. július 24.

Új cafeteria-rendszer: Siker vagy bukás lesz?

Még több fiatal munkavállaló vándorolhat külföldre a cafeteria rendszerének átalakítása miatt - véli a munkáltatók képviselője. Az adószakértő szerint több elemet, így például az iskolakezdési támogatást vissza kellene emelni a cafeteriába. A Magyar Szakszervezeti Szövetség nyílt levélben kérte az államfőt, hogy a törvényt küldje vissza megfontolásra az Országgyűlésnek.

A videó megtekinthető itt:
http://www.atv.hu/belfold/20180724-uj-cafeteria-rendszer-siker-vagy-bukas-lesz

 

Varga Mihály a kormány sikereként értékelte a cafeteria rendszerének teljes átalakítását, amelyet a jövő évi adótörvények múlt pénteki parlamenti elfogadása tett lehetővé. A pénzügyminiszter az egyszerűsítést nevezte a legnagyobb eredménynek.

Varga Mihály szerint több, kormánytól független szervezet is üdvözölte az átalakítást, ám a munkaadókat képviselő VOSZ biztosan nem tartozik ezek közé. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára különösen azt kifogásolta, hogy az egészség és nyugdíjbiztosítást is kivették a rendszerből.


Dávid Ferenc arra is emlékeztetett, hogy a gyerekek beiskolázására készülő családoknak nem nyújt segítséget a Széchenyi Pihenő Kártya.

„Abszolút kontraproduktív, hogy amikor éppen odavonzani akarom a munkaerőt, azt akarom neki gesztusként mutatni, hogy én nem csak fizetést adok neked, hanem gondoskodom még arról is, hogy be tudj jönni, és hogy tudjál lakni - ezt a lehetőséget most elveszik. Sem közgazdaságilag nem értem a történetet, sem társadalompolitikailag nem értem a történetet” - fogalmazott Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára.

A pénzügyminiszter szerint a cafeteriát érintő változások nem jelentik az öngondoskodás támogatásának háttérbe szorítását. Varga Mihály nem zárta ki, hogy ősszel még változhat ez a rendszer.

 

forrás: atv.hu

Vissza a főoldalra