Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2020. 01. 24., péntek
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü

Hírek

Az Early Bird lejárt, de...
A január 30-i Zöldmarketing 2020 konferenciára lejárt az Early Bird jegyek vásárlásának lehetősége, de január 27-ig a szakmai partnerek, így a GREEN BRANDS Magyarország is 25%-os kedvezményben részesülnek a teljes részvételi díjból.
Exportfejlesztési Pályázati Program
A Külgazdasági és Külügyminisztérium 2020. január 15-én 200 millió forint keretösszegű pályázatot hirdet a hazai kis és közepes vállalkozások külpiaci tevékenységének előmozdítása érdekében. Az EXPORTFEJLESZTÉSI PÁLYÁZATI PROGRAM keretén belül kiírt pályázat az „export növelését előmozdító tevékenységek finanszírozására„ jött létre. A pályázat benyújtásának határideje 2020.02.28. A pályázat megvalósítása: 2020.01.15-2021.július 30. Támogatás intenzitás: maximum 60%
Európai Kereskedelem Napja: egyre sikeresebb a hazai kereskedelem
Tizenötödik alkalommal rendezte meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az Európai Kereskedelem Napját, amelyen a hazai kereskedelmi ágazat helyzete állt a fókuszban. Az eseményen a szakma legrangosabb elismeréseinek átadására is sor került.
Online adóelőleg-nyilatkozatok egyszerűen
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2020-tól az online adóelőleg-nyilatkozat bevezetésével ismét segítséget nyújt a magánszemélyeknek és a kifizetőknek. Az új lehetőséggel tovább csökkennek az adminisztrációs terhek, rövidül a nyilatkozatok megtételére fordítandó idő – olvasható az adóhivatal közleményében.
Nőtt a BMI decemberben
A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított decemberi értéke 53,9, a válaszadók az előző hónaphoz képest összességében kedvezőbb folyamatokról számoltak be – közölte a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).
Minimálbér, garantált bérminimum 2020
Megszületett és bejelentésre került a 2020. évi minimálbér és garantált bérminimum összege. A korábbi, kétéves bérmegállapodásban lefektetett, 8 százalékos minimálbér növekedéssel és garantált bérminimum emeléssel kell tervezni 2020 januárjától a teljes munkaidőben dolgozók fizetése esetében – hívja fel a figyelmet az RSM Hungary.
Egymillióan a minimálbér alatt keresnek
Hiába a fizetésemelések, megmaradt a jövedelmek közti szakadék - derül ki egy friss felmérésből.
1 2 3 4 5 ...