Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2021. 06. 20., vasárnap
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü

Hírek

Digitális transzformáció a helyreállítási támogatás tükrében _ Az IVSZ állásfoglalása
Magyarország elkészítette és benyújtotta az Európai Bizottságnak a Helyreállítási és Alkalmazkodási Tervét, amellyel az európai Helyreállítási és Alkalmazkodási Eszköz (RRF) vissza nem térítendő támogatására pályázik. Az RRF megfogalmazott célja a koronavírus-járvány gazdasági és társadalmi hatásainak enyhítése, valamint az, hogy fenntarthatóbbá, ellenállóbbá és felkészültebbé tegye az európai gazdaságokat és társadalmakat a zöld és a digitális transzformáció kihívásaira és lehetőségeire.
Újraválasztották a VOSZ Kereskedelmi és Szolgáltató Szekciójának elnökét
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Kereskedelmi és Szolgáltató szekciója 2021. május 27-én tartotta tagjai részére az éves szekcióülését a Kereskedelmi Tagozat és a Kereskedelmi és Szolgáltató szekció elnöke, Krisán László levezető elnöklésével. Krisán László, a szekció tevékenységéről tartott beszámolójában hangsúlyozta, holott az elmúlt egy év során a kereskedelemben is minden a pandémiáról és a válságról szólt, fontos jelzésnek tartja, hogy a szekció taglétszáma ebben az időszakban is kimagaslóan növekedett. A szekció tevékenységét érintően nagyon sok olyan téma volt, amire reagálni kellett menet közben. A szekció magasan helyt állt abban a feladatkörben, amit még 2020. márciusában a Miniszterelnök úr rendelt el, miszerint a vállalkozásoktól be kell csatornázni mindazon információkat, amelyekre alapozva össze lehet állítani olyan ajánlásokat, javaslatot, ami a gazdasági operatív törzs, majd a kormány elé kerülhet és az alapján hozhatják meg döntéseiket.
Új elnöke van a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshelyszolgáltatók és Vendéglátóipari Szekciójának
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Idegenforgalmi, Szálláshelyszolgáltatók és Vendéglátóipari szekciója 2021. május 27-én tartotta tagjai részére az éves szekcióülését a Kereskedelmi Tagozat elnöke, Krisán László levezető elnöklésével. A szekció volt elnöke már korábban jelezte, hogy nem tudja tovább ellátni az elnökséget, ezért a beszámoló mellett a szekció új elnökének megválasztása is napirenden szerepelt.
Effekt 2030: Indul a vállalati felelősségvállalási és fenntarthatósági programok idei megmérettetése
A hazai piacon működő felelős cégek idén is pályázhatnak az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díjára. A rangos szakmai elismerésben minden évben azok a példaértékű vállalati felelősségvállalási és fenntarthatósági programok részesülnek, amelyek mérhető, kimutatható pozitív változásokat eredményeznek a társadalom és a környezet szempontjából.
Figyelemfelhívás a harmadik Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv és a második Árvízi Kockázatkezelési Terv vitaanyagokra
Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) az érintett államigazgatási szervek közreműködésével állítja össze a 2000/60/EK Víz Keretirányelv előírásai szerint a harmadik Vízgyűjtő-gazdálkodási Tervet (VGT3). Szintén az OVF végzi a 2007/60/EK Árvízi Irányelv előírásai szerint az előzetes árvízi kockázatbecslés, veszély- és kockázati térképek, a kockázatkezelési tervek első felülvizsgálatát, azaz készíti a második Árvízi Kockázatkezelési Tervet (ÁKKT2-t).
Közlemény
Elmaradnak a Területi Küldöttválasztó Gyűlések
Még legalább egy budapesti és tíz vidéki magánkórházat tervez nyitni a TritonLife Csoport
Több szakmában is kiválósági központokat hozunk létre az adott terület nemzetközi hírű orvosaival, így létrejön minden szakmában egy kvázi országos kórházi osztály és a centrumok kiszolgálása érdekében az egész országra kiterjedő ellátórendszert építünk. Ennek köszönhetően több vidéki városban is a legmagasabb és egységes szakmai minőséggel találkozhatnak a betegeink a magánklinikáinkon - részletezte a TritonLife Csoport nagyívű, de már rövid távon megvalósuló terveit Fábián Lajos, a holding igazgatóságának elnöke. - írja a portfolio.hu
1 2 3 4 5 ...