Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2018. 02. 19., hétfő
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
A KÖZÉSZ és a VOSZ közös országjáró rendezvénysorozatára, a SZAKMAI NAPOKRA szeretettel várjuk! (részletek a "RENDEZVÉNYNAPTÁR"-ban)
Tízmilliárdokat kaszál az állam a minimálbéreseken
Húszmilliárd forintot kaszált az állam a minimálbéreseken tavaly, az idén háromszor ennyi bevétele lehet – állítja a Nemzetgazdasági Minisztérium adatai alapján a Hír TV-nek nyilatkozó szakértő. A minimálbéresek nettó keresete ugyanis nyolc év alatt jóval kisebb mértékben nőtt, mint az utánuk fizetendő közteher.
A német gyakorlat
A német szociáldemokraták elbukták a 2017. szeptember 24-i szövetségi parlamenti választást, ennek ellenére február elején eredményesen zárták le a koalíciós tárgyalásokat. Most izgalmas időszak következik: február 20. és március 2. között pártszavazással véglegesítik a CDU-CSU-SPD együttműködés sorsát. Felemelő érzés lehet a 463 ezer szocdem párttag számára, hogy országos – mi több, európai szinten is érdemi – ügyben hozhatnak közvetlenül döntést.
Elcsalt minimálbér?
A Hír TV Egyenesen c. műsorában Bodacz Balázs és Dávid Ferenc beszélgetése alább megtekinthető.
A nyugdíjas munkavállalók enyhíthetik a munkaerőhiányt
Szakmai napon mutatták be a nyugdíjas szövetkezeteket a tatabányai városházán.
Megállapodást írtak alá a magyar, a lengyel, a szlovák és a román munkáltatói szervezetek
Regionális együttműködési megállapodást írtak alá pénteken Kolozsváron Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Románia reprezentatív munkáltatói szervezetei.
Egy igazán európai intézmény: a nyugdíjas-szövetkezet
Országjárásának győri állomására érkezett ma a Közérdekű Nyugdíjas-szövetkezek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (Közész), valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) közös tájékoztató- és fórumsorozata, népszerűsítendő a jelenlegi kormányzat minden bizonnyal leginkább emberközpontú és nemzetközi figyelemre érdemes kezdeményezését, amellyel lehetőséget kínál a hivatásuk, szakmájuk folytatása mellett döntő nyugdíjasok újbóli, koruknak, fizikai állapotuknak, mi több, kedvüknek és kívánságaiknak megfelelő munkába állítására.
Egyszerűbben vállalhatnának munkát a nyugdíjasok
Mind a munkaadói, mind a munkavállalói érdekképviseletek egyszerűsítenék a nyugellátásban részesülők foglalkoztatási szabályait - írta a Magyar Idők.
image/svg+xml