Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2017. 12. 16., szombat
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Üdvözöljük a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megújult honlapján! ______ A naprakész adózási információkat keresse a Vállalkozó Információs Portálon! ______
SZÉLES KÖRBEN VÁLNAK ELÉRHETŐVÉ A NYUGDÍJAS-SZÖVETKEZETEK
A következő hónapokban tovább erősödik a júliusban létrejött nyugdíjas-szövetkezeti rendszer, mivel a dolgozni vágyó idősek a takarékokban, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének képviseletein is regisztrálhatnak – tudta meg lapunk. A múlt héten megalakult, a szövetkezeteket tömörítő érdekképviselet pedig a toborzás megkönnyítése mellett abban is segít a jövőben, hogy a nyugdíjasokat ne érjék visszaélések. Jelenleg már 76 szövetkezetet jegyeztek be, de a számuk folyamatosan emelkedik. - forrás: Magyar Idők
Nyílt levél a VOSZ elnökének és a válaszlevél
Alább olvashatják a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának Demján Sándorhoz intézett nyílt levelét (Magyar Nemzet - 2017. december 7.) és az arra adott VOSZ-választ (Magyar Nemzet - 2017. december 8.).
Százezer nyugdíjas dolgozhat
A Hír TV Egyenesen c. műsorában Kálmán Olga és Dávid Ferenc beszélget.
Munkaerőhiány: Indul a nyugdíjasok toborzása
Az ATV Start vendége Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára.
A VOSZ átadta az Év Vállalkozója Díjakat
December elsején a Vállalkozók Napján a MÜPÁ-ban kerültek átadásra idén is, immár 19. alkalommal az Országos Év Vállalkozója Díjak, ahol közel 100 vállalkozó vehette át a rangos kitüntetést.
NEM GYŰLT ÖSSZE ELÉG ALÁÍRÁS A DECEMBER 24-ÉRŐL SZÓLÓ NÉPSZAVAZÁSHOZ
Nem gyűlt össze a szükséges, jogszabályban rögzített számú érvényes aláírás a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánítása ügyében kezdeményezett népszavazáshoz; az összegyűjtött mintegy 66,5 ezer aláírást kedden adta le a kezdeményező Bíró Zoltán a Nemzeti Választási Irodának (NVI).
A legjobbak legjobbjai a megyei Prima díjasok
Bán János író, Cseke Péter színidirektor és Szabó István tanár érdemelte ki az idei megyei Prima díjat. Pethőné Kővári Andrea karnagy vehette át a közönségdíjat. Tőzsér Judit, a Gong Rádió ügyvezetője pedig különdíjat kapott.
Átadták a Heves megyei Prima Díjakat
Megyénk szellemi, kulturális, művészeti, oktatási, művelődési, tudományos és sportéletének legkiválóbbjait választják ki minden évben. Az idén is nyolc jelölt közül hárman vehették át a Prima Díjat Gyöngyösön, a Mátra Múzeumban megrendezett gálaesten.
Nincs megállás: tovább zuhan a boltok száma Magyarországon
Magyarországon egyre kevesebb boltban vásárolhatunk, ami a kiskereskedelem koncentrációjára vall. A visszaesés az ország egész területét érinti.
ÚJABB BÉREMELÉS JÖHET A VERSENYSZFÉRÁBAN
Az idei 10-15 százalékos emelkedést követően jövőre 9-10 százalékos bérnövekedésre számítanak a versenyszférában a munkaadói és munkavállalói oldal képviselői, valamint az elemzők. A fizetéseket a minimálbérek már bejelentett további emelkedése, valamint a mind jelentősebb munkaerőhiány húzza felfelé.
Egyszerűbben vállalhatnának munkát a nyugdíjasok
Mind a munkaadói, mind a munkavállalói érdekképviseletek egyszerűsítenék a nyugellátásban részesülők foglalkoztatási szabályait - írta a Magyar Idők.
image/svg+xml