Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2020. 03. 31., kedd
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
A Kormány 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelete a kijárási korlátozásról
A MAGYAR KÖZLÖNY 56. számából. 2020. március 27., péntek
A Magyar Nemzeti Bank felmérése a koronavírus járvánnyal kapcsolatos gazdaságvédelmi intézkedések megalapozásához
Felkérés kérdőív kitöltésére a koronavírus hazai kkv-kra gyakorolt gazdasági hatásainak felméréséhez.
Jelentősen megemeli a nettó béreket a járulékcsökkentés
Egy bruttó négyszázezres átlagkeresetű munkavállalónál havi 66 ezer forintot meghaladó összeg maradhat pluszban, ha olyan munkáltatónál dolgozik, amely jogosult a járulékkedvezményekre. Ezt a kormány tizenegy főtevékenységre szélesítette ki, elsőként az idegenforgalom és a vendéglátás terén vezette be. Csak a havi 7710 forintos egészségbiztosítási járulékot kell megfizetni. Ha a foglalkoztatók módosítanak is a munkaszerződéseken, a nettó bér jó eséllyel akkor sem csökken. Ugyanis a rendelkezés célja az is, hogy tompítsa a járvány miatti esetlegesen alacsonyabb bérek és a részmunkaidős foglalkoztatás hatásait.
Megszenvedik az egyéni vállalkozók a vírus miatt előállt helyzetet
Rosszul érintik az egyéni vállalkozókat a vírusveszély kapcsán előírt korlátozások. Ha nem tudják átvészelni az elkövetkező bevételhiányos időszakot, arra is rákényszerülhetnek, hogy felhagyjanak tevékenységükkel, és állás után nézzenek. Megyénkben jelenleg több mint 16 ezer egyéni vállalkozást tartanak számon.
FELMÉRÉS – MÓDOSÍTOTT KÉRDŐÍV A HELYZET VÁLTOZÁSÁNAK NYOMON KÖVETÉSÉHEZ
A VOSZ felmérése a vállalkozók, vállalkozások helyzetének és véleményének megismerése érdekében. A kérdőív kitöltése 6-8 percet vesz igénybe.
Felfüggesztik a hitelek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét
Az év végéig felfüggesztik a magánszemélyek és a vállalkozások március 18-ig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, a kormányülés szünetében a Facebook-oldalán.
FELHÍVÁS
Tisztelt Tagunk! Tisztelt Ügyfelünk! A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége mindent elkövet annak érdekében, hogy az Ön tagsági viszonyával, illetve a Széchenyi Kártya Program igénybevételével kapcsolatosan igényeit a lehető legmesszebbmenőkig kielégítsük. Munkatársaink az Ön érdekében mindent elkövetnek a folyamatok zavartalanságának biztosításáért és feladataik elvégzéséért.
image/svg+xml