Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2018. 07. 22., vasárnap
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
A cafeteria rendszert a mai végszavazáson eltörlik
Rónai Egon és Dávid Ferenc beszélgetése.
RUGALMASSÁGRA VÁR A MUNKAERŐPIAC
Egyetértenek mind a munkaadók, mind a munkavállalók a rugalmas foglalkoztatási formák nagyobb arányú elterjesztésének szükségességében idehaza azokban az ágazatokban, ahol erre lehetőség van. Bizonyos cégeknél a vezetők egyéni döntései már lehetővé teszik például az otthoni munkavégzést, ám nálunk az egyedi megoldások és a részmunkaidő is keveseket érint. Az érdekképviseletek szerint a kormánnyal közösen kellene kialakítani azokat a megoldásokat, amelyek ösztönzik a cégeket az atipikus foglalkoztatási formákra.
Szinte az összes cafeteria megszűnik, csak a SZÉP Kártya marad
Fazekas Ágnes, Breuer Péter és Dávid Ferenc beszélgetése a HETI TV stúdiójában, a Pirkadat c. műsorban zajlott a Cafeteria témában, a holnapi parlamenti végszavazás előtt.
Mindenki veszít a cafeteria eltörlése miatt
Az Index szerint a kormányon kívül senki sem örül a cafeteria jövő évi eltörlésének: sem a munkavállalók, sem a munkaadók, de még a biztosítók sem - írják.
„A cafeteria rendszer likvidálásáról beszélünk”
Bár a szakszervezetek és a munkaadók együttesen kérik, a kormány nem hajlandó engedni a cafeteria rendszer átalakítására vonatkozó terveiből. A béren kívüli juttatások közül jövőre csak a Szép Kártya maradna meg. A VOSZ főtitkára szerint ezzel nem átalakítják, hanem likvidálják az évtizedek óta működő gyakorlatot.
Új elnöke van a VOSZ-nak
A vállalkozói érdekképviselet Küldöttgyűlése a mai napon elnökévé választotta Tolnay Tibort, a szervezet társelnökét. Megbízatása a 2021. évi tisztújító Küldöttgyűlésig tart.
Jelölési és pályázati felhívás
Év Vállalkozója díj, Megyei (Regionális) Év Vállalkozója díj, Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díj elnyerésére.
image/svg+xml
 
A VOSZ elkötelezett a fenntartható gazdasági növekedés és a társadalom gyarapodása mellett, mindezt - a vállalkozások képviseletében - a gazdaságpolitika megkerülhetetlen tényezőjeként, az érintettekkel együttműködve lát sikeresen megvalósíthatónak. Tartalom: Harminc éve a vállalkozók szolgálatában és BESZÁMOLÓ a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének 2017. évi tevékenységéről és a 2018. évi fontosabb célkitűzésekről