Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2020. 01. 27., hétfő
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
70 milliós befektetést kaphatnak magyar startupok
Hardver startupok számára indít közös akcelerációs programot a Tungsram és a Startup Campus. A kiválasztott csapatok kezdő 20 millió forintos tőkebefektetést, gyártási kapacitást és üzleti képzést kapnak ahhoz, hogy a féléves program végére sorozatgyártásra alkalmas prototípust és piacképes üzleti modellt készítsenek.
Az Early Bird lejárt, de...
A január 30-i Zöldmarketing 2020 konferenciára lejárt az Early Bird jegyek vásárlásának lehetősége, de január 27-ig a szakmai partnerek, így a GREEN BRANDS Magyarország is 25%-os kedvezményben részesülnek a teljes részvételi díjból.
Exportfejlesztési Pályázati Program
A Külgazdasági és Külügyminisztérium 2020. január 15-én 200 millió forint keretösszegű pályázatot hirdet a hazai kis és közepes vállalkozások külpiaci tevékenységének előmozdítása érdekében. Az EXPORTFEJLESZTÉSI PÁLYÁZATI PROGRAM keretén belül kiírt pályázat az „export növelését előmozdító tevékenységek finanszírozására„ jött létre. A pályázat benyújtásának határideje 2020.02.28. A pályázat megvalósítása: 2020.01.15-2021.július 30. Támogatás intenzitás: maximum 60%
Nőtt a BMI decemberben
A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított decemberi értéke 53,9, a válaszadók az előző hónaphoz képest összességében kedvezőbb folyamatokról számoltak be – közölte a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).
Minimálbér, garantált bérminimum 2020
Megszületett és bejelentésre került a 2020. évi minimálbér és garantált bérminimum összege. A korábbi, kétéves bérmegállapodásban lefektetett, 8 százalékos minimálbér növekedéssel és garantált bérminimum emeléssel kell tervezni 2020 januárjától a teljes munkaidőben dolgozók fizetése esetében – hívja fel a figyelmet az RSM Hungary.
image/svg+xml
 
A VOSZ elkötelezett a fenntartható gazdasági növekedés és a társadalom gyarapodása mellett, mindezt - a vállalkozások képviseletében - a gazdaságpolitika megkerülhetetlen tényezőjeként, az érintettekkel együttműködve lát sikeresen megvalósíthatónak. Tartalom: B E S Z Á M O L Ó a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének 2018. évi tevékenységéről és a 2019. évi fontosabb célkitűzésekről