Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége
National Association of Entrepreneurs and Employers
Landesverband Ungarischer Unternehmer und Arbeitsgeber
2020. 09. 28., hétfő
VOSZ-tag leszek Miért érdemes VOSZ tagnak lenni? keresés Menü
Nulla százalékos kamattal már igényelhető az új Széchenyi Turisztikai Kártya
Már igényelhető a turisztikai szektorban dolgozó vállalkozások számára kialakított teljes kamat-, kezelési költség- és bírálati díjmentes új Széchenyi Turisztikai Kártya – jelentette be Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.
SAJTÓKÖZLEMÉNY
Kiadta: Kurázsi Konzorcium Budapest, 2020. 09. 17. Szeptember 16-án öt elismert civil szervezet, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány, a Családi Vállalkozások Országos Egyesülete, a Családi Vállalkozások Közhasznú Egyesülete, a Junior Achievement Alapítvány és a Tehetség és Tudás Központ Alapítvány ünnepélyesen megalapította a fiatalok vállalkozóvá válását segítő, a generációváltást (ezzel is) támogató Kurázsi Konzorciumot. Az eseményen az alapítók elmondták, mi motiválta őket a konzorciumhoz történő csatlakozásra, illetve szó esett a konzorcium őszi terveiről is. Az eseményt megtisztelte részvételével Lantos Gergely, az Agrárminisztérium Agrármodernizációs Főosztályának vezetője, aki rövid előadást is tartott.
Tizenhatodik alkalommal adták át Jász-Nagykun-Szolnok megye legrangosabb díjait
Az idei esztendőben immár tizenhatodik alkalommal köszöntötték a megye legkiválóbbjait. A kulturális műsorral színesített, nagyszabású területi Prima gála a szervezőknek köszönhetően idén sem maradt el. A rendezvényt, tudomásunk szerint egyedüliként megyénkben tarthatták meg, a helyi hagyományokat követve ezúttal is szeptember 16-án. Ám a díjátadók történetében először az ünnepséget a járványveszély miatt a közönség csak online követhette nyomon.
Vállalkozói kérdőív 2020.09.03.
Kérjük szíves közreműködésüket az ITM MKIK-val közös kérdőívének kitöltésére, amely az alábbi linken elérhető. A kérdőív célja a vállalkozások várakozásainak, foglalkoztatási helyzetének mélyebb megismerése.
Vállalati Fehér Könyv
Mellékelten találják a Vállalati Fehér Könyvet, amely a járvány terjedésének megelőzésében, a kockázatok csökkentésében segíti a hazai vállalkozásokat. Az új, online is elérhető kiadvánnyal az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tudományos-szakmai megalapozottsággal, nemzetközi esettanulmányokat ismertetve tesz gyakorlati védekezési, munkaszervezési javaslatokat az őszi-téli időszakra.
Felmérés a törlesztési moratórium hatásairól – kérjük, Ön is jelezzen vissza!
A koronavírus negatív gazdasági hatásainak enyhítése érdekében a Kormány a Magyar Nemzeti Bank (MNB) javaslatával összhangban 2020. március 18-án széles körben törlesztési moratóriumot vezetett be 2020. év végéig. A moratórium a gazdaságvédelem egyik legfontosabb eleme, melyet az MNB kiemelt figyelemmel követ nyomon. A moratóriumot igénybe vevő vállalati ügyfelek tulajdonságainak, pénzügyi helyzetének és kilátásainak minél mélyebb megismerése céljából az MNB a vállalkozásokat kérdőívben kívánja megkeresni.
A KATA szigorítása erősítheti a válságot, a büntetőadót a kisvállalkozók fogják kifizetni
A KATA-s vállalkozókat érintő 40 százalékos büntetőadó a kisvállalkozóknak jelentős bevételcsökkenést okoz, mert az extra adóterhet nem fogja a megrendelő viselni, hanem érvényesíti majd a szerződéses árban. Az évi 3 millió forintos, vagyis az átlagosan havi 250 ezer forintos határ pedig több szakmában irreálisan alacsony - fejtette ki a növekedés.hu-nak a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára. Perlusz László nem érti, "miért kell extra terhekkel büntetni azokat a korrekt módon tevékenykedő kisvállalkozókat, amelyeknek van néhány nagyobb megrendelőjük azokkal szemben, akik kizárólag sok apró megrendelést, munkát vállalnak el?". A VOSZ szerint a szigorítás nem oldja meg a rejtett foglalkoztatás problémáját, és erősítheti a válsághullámot a kisvállalkozók körében. A szakmai szervezet továbbra is rendelkezésre áll a szakmai egyeztetésre, az elmúlt időszakban úgy tapasztalták, hogy a kormányzat nyitott a szakmai vitára.
Új konstrukcióval bővül a Széchenyi Kártya Program: nulla százalékos, szabad felhasználású hitel turisztikai vállalkozásoknak, állami garanciavállalással
A kormány döntése értelmében a Széchenyi Kártya Program szeptemberben új hitelkonstrukcióval bővül, amely csak a turisztikai szektorban tevékenykedő mikro-, kis- és közepes vállalkozások számára lesz elérhető – tájékoztatott a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének közleménye
A VOSZ nem ért egyet a tervezett KATA módosításokkal.
image/svg+xml
 
A VOSZ elkötelezett a fenntartható gazdasági növekedés és a társadalom gyarapodása mellett, mindezt - a vállalkozások képviseletében - a gazdaságpolitika megkerülhetetlen tényezőjeként, az érintettekkel együttműködve lát sikeresen megvalósíthatónak. Tartalom: B E S Z Á M O L Ó a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének 2019. évi tevékenységéről és a 2020. évi fontosabb célkitűzésekről